Call nowCall (HP)

Kaherah & Iskandariah 8H4M

Spread the love
PENERBANGAN TARIKH
PERLEPASAN
BILIK
SEORANG
BILIK
BERDUA
KANAK-KANAK
BERKATIL
KANAK-KANAK
TANPA KATIL
20 Jan, 04 Feb & 03 Mac 2020 RM5,198
RM5,498
RM4,848
RM5,148
RM4,698
RM4,998
RM4,038
RM4,338

“PRICE QUOTED IS SUBJECT TO CHANGE DUE TO CURRENCY FLUCTUATION”

INFOATURCARAPERTANYAAN
HARI DESTINASI PESAWAT BERLEPAS TIBA
01 KL – SHARJAH G9 924 0300 0650
02 SHARJAH – CAIRO G9 622 1300 1505
07 CAIRO – SHARJAH G9 621 0110 0620
07 SHARJAH – KL G9 923 1450 0200

Giza Pyramid ● Benteng Salah El Din ● Kubu Qeit Bey ● Taman Montazah

PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik termasuk cukai lapangan terbang.
 • TBerat bagasi  20/30 Kg.
 • 01 malam penginapan di GRAND PYRAMIDS HOTEL 4* @ setaraf (SP/MM).
 • 02 malam penginapan di dalam keretapi malam – (SP/MM).
 • 03 malam penginapan di dalam kapal perlayaran 5* – (SP/MT/MM)
 • 02 x Makan Tengahari & 01 x Makan Malam di restoran tempatan.
 • Pengangkutan bas berhawa dingin di sepanjang aturcara lawatan.
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris di sepanjang aturcara lawatan.
 • Bayaran masuk ke tempat lawatan seperti dalam aturcara lawatan.
 • Wakil dari pihak Enrich Travelogue Sdn Bhd.
 • Cenderahati dari Enrich Travelogue Sdn Bhd.

PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Levi perlepasan Kerajaan (RM 20.00/orang).
 • Khidmat Servis di hotel, lapangan terbang, stesen keretapi & jeti.
 • Perbelanjaan Peribadi.
 • Minuman semasa makan.
 • Insuran perjalanan (Perserta di wajibkan mengambil Insuran).
 • Bayaran Tips sepanjang lawatan (Kutipan di ETSB Kul).
 • Tambahan makanan & minuman.
 • Lain-lain bayaran masuk yang tidak di nyatakan di dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagasi.
 • Lain-lain yang tidak di nyatakan di dalam aturcara.

PENDAFTARAN

 1. Bayaran pendaftaran RM 300.00 seorang di perlukan setelah pendaftaran di sahkan.
 2. Bayaran penuh perlu di jelaskan 45 hari sebelum tarikh perlepasan.

NOTA PENTING

 • Aturcara lawatan & jadual penerbangan tertakluk kepada perubahan dari masa ke semasa.
 • Sila ambil perhatian bahawa semua harga yang diterbitkan pada masa tempahan adalah berdasarkan pada kadar pertukaran semasa Ringgit Malaysia (MYR) dengan Dolar Amerika Syarikat (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), dan Dolar Australia (AUD). Disebabkan ketidaktentuan nilai tukar MYR terhadap mata wang yang disebutkan di atas, harga pakej akan berubah apabila pembayaran penuh, 45 hari sebelum berlepas. Enrich Travelogue Sdn Bhd akan memastikan semua Ahli Kembara dimaklumkan sekiranya berlaku sebarang perubahan.
 • Harga yang disebutkan adalah tertakluk kepada perubahan disebabkan oleh turun naik mata wang, surcaj bahan api dan cukai lapangan terbang.
 • Pihak kami berhak untuk mengubah urutan atau perubahan, meminda atau mengubah jadual perjalanan jika perlu, dengan atau tanpa notis terlebih dahulu
 • Semua penerbangan dan hotel adalah sementara dan akan berubah sehingga pengesahan akhir.
 • Tidak semua hotel menyediakan kemudahan cerek elektrik dan seterika.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk 3 orang. Oleh itu, katil tambahan hanya akan ditambahkan pada bilik perkongsian kembar
 • Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh perjalanan
 • Adalah menjadi tanggungjawab perserta sendiri untuk memastikan bahawa nama mereka bersih dari senarai hitam oleh mana-mana badan pengawalseliaan di Malaysia atau destinasi yang boleh melarang perjalanan atau ketibaan di luar negara.
 • Enrich Travelogue Sdn Bhd tidak akan bertanggungjawab atau bertanggungjawab sekiranya mana-mana perserta di tolak untuk mengembara oleh Imigresen Malaysia. Penting: Tambang pelancongan tidak akan dikembalikan.
 • Semua hidangan yang disebutkan dalam program kami adalah sesuai untuk Muslim, KECUALI untuk sarapan pagi yang biasanya akan di hidangkan berdasarkan menu standard bufet antarabangsa.

HARI 01 :
KUALA LUMPUR
Berkumpul diLAPANGAN TERBANG ANTARABANGSAKUALA LUMPUR 03½ jam sebelum berlepas untuk urusan pendaftaran masuk penerbangan ke KAHERAH.

HARI 02 : MOB
KUALA LUMPUR > SHARJAH > KAHERAH
Penerbangan berlepas dari LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA KUALA LUMPUR kemudian transit di SHARJAH, UAE
● 
Tiba di LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA KAHERAH
● 
Setelah selesai urusan di Imigresen & mengambil beg

● Bertemu dengan pemandu pelancong di balai ketibaan, terus menuju ke hotel untuk urusan daftar masuk & aktiviti bebas
● Bermalam di Kaherah.

HARI 03 : Sarapan / Makan Tengah Hari / Makan Malam
KAHERAH
● 
Sarapan pagi di hotel & daftar keluar hotel
● Pada pagi ini, peserta akan di bawa melawat ke “GIZA PYRAMID”. Terdapat lebih daripada 93 Piramid di Mesir, tetapi tiga Piramid utama berada di Dataran Tinggi Giza, yang dibina di Dinasti ke-4. Piramid Mesir Kuno dibina sebagai makam Raja dan Ratu dan merupakan keistimewaan eksklusif untuk memiliki makam Piramid. Yang paling terkenal adalah orang-orang di Giza
Lawatan seterusnya ke “PAPYRUS INSTITUTE”, di mana peserta dapat mengetahui bagaimana orang Mesir kuno menggunakan papirus untuk menulis. Peserta juga boleh membeli untuk di buat cenderamata.
● Selepas makan tengahari, acara lawatan di teruskan ke “MUSEUM EGYPTIAN”. Muzium Antikuiti Mesir Muzium Mesir adalah rumah koleksi antik kuno Mesir kuno. Ia mempunyai 120,000 barangan dengan jumlah wakil yang dipamerkan, muzium itu mengandungi banyak kepingan penting sejarah Mesir kuno.
● Solat & lawatan di sekitar MASJID IMAN SHAFIE
● 
Melawat KILANG MINYAK WANGI, di mana aroma yang dibuat dari bunga teratai, papirus atau minyak melati

● Selepas makan malam, balik ke hotel & aktiviti bebas
● Bermalam di Kaherah.

HARI 04 : Sarapan / Makan Tengah Hari / Makan Malam
KAHERAH
● 
Sarapan pagi di hotel
● Hari ini peseta akan di bawa melawat “CITADEL OF SALADIN & MOHAMED ALI MOSQUE”. Citadel adalah kubu kuat Islam zaman pertengahan. Lokasi, di Mokattam Hill berhampiran pusat bandar Kaherah. Ia kini menjadi tempat bersejarah yang dipelihara, dengan masjid dan muzium. Citadel mengandungi Masjid Muhammad Ali, yang dibina antara 1828 dan 1848, yang terletak di puncak istana. Ruang masjid yang terbuat dari marmar dan bentuk luar yang indah hampir seperti masjid di Albania, Yugoslavia dan Turki sebagai kubah khas yang tinggi 52-meter ke langit dan sebuah menara yang ketinggian melebihi 84 meter. Dari sudut pandangan ini dapat dilihat di seluruh Kaherah dan makam King Muhammad Ali juga berada di dalam masjid.
● Selepas makan tengahari, peserta akan melawat AL AZHAR MOSQUE. Terdapat beratus-ratus masjid lama yang boleh dikunjungi di Kaherah, tidak ada yang dapat bersaing dengan Masjid Al-Azhar dalam kedudukannya dan penting dalam sejarah Islam dan pusat pembelajaran Islam yang paling penting di dunia.
● Kemudian peserta akan di bawa melawat “IMAM SHAFIE MOSQUE & MOUSELEUM”
Masa untuk membeli belah di “KHAN EL KHALILI BAAZAR” dianggap sebagai salah satu pasar tertua di Timur Tengah. Ia terkenal dengan pakaian, barang kemas tradisional, rempah dan minyak wangi. Ia adalah tempat yang sempurna untuk meneroka sendiri & mengagumi budaya Mesir yang benar yang telah berlangsung selama seratus tahun.

● Bertolak balik ke hotel & aktiviti bebas.

HARI 05 : Sarapan / Makan Tengah Hari / Makan Malam
KAHERAH > ISKANDARIAH > KAHERAH
● 
Sarapan pagi di hotel
● Meneruskan perjalanan ke utara KAHERAH menuju ISKANDARIAH (220 KM). ISKANDARIAH adalah bandar kedua terbesar dan wilayah metropolitan kedua terbesar di Mesir selepas KAHERAH yang lebih besar dengan saiz dan penduduk, memanjangkan kira-kira 32 Km di sepanjang pantai Laut Mediterranean di bahagian tengah utara negara ISKANDARIAH didirikan di sekitar sebuah bandar kecil Mesir Kuno. Ia menjadi pusat penting dalam peradaban Hellenistik dan kekal sebagai ibu kota Hellenisti dan Romawi & Byzantin Mesir selama hampir 1000 tahun sehingga penaklukan Mesir terhadap Mesir.
● Mulakan lawatan melawat “FORT OF QE’IT BEY”, adalah kubu pertahanan abad ke-15 yang terletak di pantai Laut Mediterranean, dan ditubuhkan pada 1477 AD oleh Sultan Al-Ashraf Sayf-al-Din Qe’it Bay. Benteng ini terletak di sebelah timur hujung utara Pulau Pharos di Pelabuhan Timur.
● Kemudian di bawa ke “MOSQUE EL-MURSI ABUL -ABBAS MOSQUE”. Masjid ini di bina pada abad ke-13 Alexandria Sufi saint el-Mursi Abul Abbas yang kuburnya. Ia terletak di kejiranan Anfoushi di Alexandria, berhampiran dengan Citadel of Qaitbay. Masjid ini telah direka bentuk semula dan dibina dalam bentuk semasa hari ini oleh Eugenio Valzania dan Mario Rossi pada tahun 1929/1945.
● Selepas makan tengahari, meneruskan lawatan ke “MONTAZAH GARDENS” yang mengelilingi MONTAZA PALACE. Peserta dapat melihat kediaman musim panas RAJA FAROUK. Ia dibina di dataran rendah di timur pusat ISKANDARIAH yang menghadap ke pantai di Laut Mediterranean.
● Setelah selesai aturcara lawatan di ISKANDRIAH, bertolak balik ke
● Makan malam & aktiviti bebas.

HARI 06 : Sarapan / Makan Tengah Hari / Makan Malam
KAHERAH
● 
Sarapan pagi di hotel & daftar keluar
● Hari ini, peserta di bawa membeli-belah, di mana peserta akan dibawa ke pusat membeli-belah terbesar di Kaherah dan masa bebas sekitar bandar di berikan.
● Lewat petang, peserta akan di bawa menaiki kapal persiaran memulakan untuk acara makan malam dan hiburan termasuk “BELLY DANCE & FOLKLORIC SHOW” sambil menikmati hidangan bufet terbuka.
● Selepas makan malam, bertolak ke LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA KAHERAHuntuk penerbangan pulang & urusan daftar masuk penerbangan.

HARI 07 : 
KAHERAH > SHARJAH
● 
Penerbangan berlepas dari LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA KAHERAH kemudian transit di SHARJAH, UAE

HARI 08 : 
KUALA LUMPUR
● Tiba di LAPANGAN TERBANG ANTARABANGSA KUALA LUMPUR.

Package Detail

 

Personal Details

 

Verification

WhatsApp WhatsApp us